Thajské mleté maso

27. dubna 2014 v 8:34

Thajské mleté maso

Na 4 porce potřebujete: 600 g vepřového mletého masa, 2 červené papriky, 2 chilli papričky, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g dlouhozrnné rýže, 3 lžíce sójové omáčky, 200 ml vepřového nebo hovězího vývaru, svazek čerstvého koriandru, 2 lžíce rostlinného oleje
Mleté thajské maso vás překvapí svou jednoduchostí a jedinečnou chutí!; Jakub JurdičFoto: Jakub JurdičMleté thajské maso vás překvapí svou jednoduchostí a jedinečnou chutí!


































Postup: V asijských pokrmech většinou bývá alespoň jedna ingredience, kterou doma obvykle nemáte, tento recept je však výjimkou. Nejprve dejte vařit rýži podle návodu na obalu. Mezitím nakrájejte cibuli na měsíčky, papriky na kostky a chilli papričky a česnek nasekejte najemno. Do pánve s rozpáleným olejem vložte nejprve cibuli, když začne sklovatět, přidejte papriku a česnek a společně opékejte asi 5 minut. Poté vložte maso a chilli a míchejte, dokud nebude všechno maso hezky hnědé. Zalijte vývarem a sójovou omáčkou a za občasného míchání nechte vařit, dokud se většina tekutiny nevyvaří. Nakonec vmíchejte lístky koriandru (použít můžete i bazalku nebo hladkolistou petrželku) a podávejte s rýží.


...

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/rychlovky/38568-je-libo-neco-ostrejsiho-napady-na-vecere-i-skvele-jednohubky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama